İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa KASAPOĞLU'nun 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
14 Mart 2021

“Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,

Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.”

Kanuni Sultan Süleyman

1827 yılında Tıphanei Amire ve Cerrahhanei Amire isimli ilk modern tıp okulunun açılış günü olan 14 Mart, ülkemizde 1937 yılından itibaren ‘Tıp Bayramı´ olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle Sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesinde büyük katkı sağlayan sağlık çalışanları için 14 Mart Tıp Bayramı ayrı bir önem arzetmektedir. Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun insanımızın sağlığını korumak, mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan sağlık çalışanlarımız, bu ulvi görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirmektedirler.

Sağlıklı bir yaşam her insanın temel hakkıdır. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarında olan sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak belirlenmiş, bu nedenle ülkemizde sağlık alanında ciddi çalışmalar/yatırımlar yapılmış ve yapılmaktadır.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık alanında hayata geçirilen düzenlemeler ve hizmete açılan modern sağlık tesisleri ile vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmet standardını kalite ve nicelik açısından çok daha yukarı seviyelere taşınmasına yönelik çalışmalar Sağlık Bakanlığımızca yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. İlimizde bu amaçla birçok hastanemiz yenilenmiş, yeni sağlık tesisleri yapılmıştır. İl merkezimizde de modern bir hastane yapılması noktasında adımlar atılmıştır.

Sunduğumuz sağlık hizmetinden vatandaşlarımızın en üst düzeyde memnuniyet duymasında şüphesiz ki gecesini gündüzüne katarak insanı yaşatma gayesiyle özveri içerisinde çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelimizin büyük rolü bulunmaktadır. Bu bağlamda, yaratılanın en şereflisi olan insanı yaşatmak gibi son derece kutsal olan bu görevi değeri hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek manevi bir hazla icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, sağlıklı bir gelecek için bir ömür çalışan ve ahirete irtihal etmiş sağlık çalışanlarımızı şükranla yad ediyor, özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ömür dileyerek tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyorum.